Stability Board

Élettel telibb edzés & élettel telibb élet

"Azért hoztam létre a Stability Workout mozgásformát és gyártom idehaza a Stability Board-ot, mert magamon, vendégeimen és sportolóimon is észrevettem, hogy az izgalmas, élvezetes kihívásokkal megspékelt edzés rövid és hosszú távon is hatékonyabb, mint a monoton, egysíkú edzések."- Gaál Attila

 

Válaszd a hozzád illő stílust!

 

Így kezdj bele!

Így használd sokoldalúan!

 

"Kislányunknak és a szörföseinknek is tökéletes kiegészítés a vizi edzések mellé. Fejleszti az egyensúlyukat és szórakoztató is egyben." Utassy Loránd - Windszörf Szövetségi kapitány

—  Name, Title

Használd bárhol, bármikor

Otthon

 Az eszköz önmagában is használható nappaliban, teraszon, vagy bárhol ahol csak szeretnéd és van 2m² -nyi helyed :)

(Lejjebb görgetve hasznos videókat találsz, hogyan használd otthon az eszközt.)

Illetve a stability_workout instagram oldalunkon is inspirálódhatsz!

Edzőteremben

 

Edzésed gyakorlatait teheted izgalmasabbá, fejlesztőbb hatásúvá általa.

Használhatod önmagában.

Vagy színesítheted vele kézisúlyzós, gumiszalagos, medicinlabdás stb. gyakorlataidat.

Eszközeink egyre több fitneszteremben is megtalálhatóak.

 
 

Pozitív "mellékhatások"

avagy mennyi mindenre jó a

Stability Boarddal való edzés az élményen/ FUN faktoron túl

Egyensúlyérzék fejlesztése

Sokan abban a hitben élnek, hogy bizonyos képességeink fejleszthetőek és vannak, amelyek nem. Ez egy tévhit, amit napi szinten látunk megdőlni a boardjainkat használóknál.- hiszen brutáljó egyensúlyérzéket fejleszthetsz vele. 

 

Nem kell attól tartanod, hogy neked nem fog menni, vagy leesel róla, hiszen segítünk a kezdő lépésektől kezdve 'fogjuk a kezed'      (használati utasítással és online tartalommal, melyet kicsit feljebb megtalálsz)

 

A siker pedig meglepően gyors! 3 nap 10 percnyi gyakorlás és garantált, hogy stabilan megállsz rajta.

Van egy ajánlatom! :)

Ha nem sikerül, akkor egy videó chatben megnézem, hogy haladsz, adok néhány tanácsot és ha következő 3 nap alatt napi 10 perc gyakorlással sem érnél el sikert akkor visszaküldheted a deszkát a mi költségünkön! :)

Koordináció fejlesztés

Az instabil felületen érzékelő rendszereinknek ( látás, egyensúly központ, propriocepció) a mp tört része alatt kell rengeteg információt feldolgozniuk majd mozgásszabályozó központjainknak ezen információk hatására kell ‘precízen’ kiadni a parancsokat, melyet izmaink végrehajtanak. 

 

Ahogy egyre több inger éri testünket, úgy izmaink egyre több feladatot kapnak az egyensúlyozó deszkán állva. Ezáltal lépésről lépésre egyre magasabb szintű koordinációra teszünk szert, miközben egyensúlyunk is fejlődik.

Reakció fejlesztés

Ismerve a reakcióidő definicióját-  a testünket ért inger és az ingerre adott (megfelelő) válasz közt eltelt idő - könnyű belátni, hogy a deszkánkat használva reakcióidőnk folyamatosan fejlődik.

Hiszen minden pillanatban új helyzetbe kerül a test, új ingerek érik a testet, melyekre megfelelően reagálnia kell. 

Azt is könnyű belátni, hogy a hagyományos edzés, de még a funkcionális edzés gyakorlatainak jelentős részénél sem fejlődik a reakciónk, hiszen mozgásunk nem valami külső ingerre adott válasz hatására történik, hanem tudatos, monoton döntés eredménye csak.

Core ‘erősítés’ és ízületi stabilitás növelése

Az instabil felületek - akár lábainkkal állunk rajta, akár kezünket helyezzük rá pl fekvőtámasz/plank helyzetben - folyamatos korrigálásra késztetnek.

 

Ezt a munkát természetesen izmaink végzik el. Kis korrigálás kis izomtevékenységet, nagyobb kibillenés korrigálása nagyobb izommunkát igényel. Sokoldalúan használva az eszközt valójában az a célunk, hogy minél többször ‘egyensúlyvesztés’ állapotába kerüljünk így helyzettől függően eltérő stabilizáló izmokat kell aktiválnia és eltérő mértékű izomfeszülést kell a mp tört része alatt létrehoznia. 

Valójában a hétköznapi és sportélet adta kihívásokban is váratlan, kiszámíthatatlan helyzeteket kell jól lereagálnia testünknek, melyben azon múlhat a győzelem, vagy épp a sérülés megakadályozása, hogy elég erős-e az adott ízület; megfelelően és gyorsan reagálnak-e a izmaink.

Erő & állóképesség

Természetesen a “klasszikusnak számító” erő és állóképesség fejlesztésére is különböző alternatívákkal szolgál a Stability Board.

 

Ezekre is láthatsz példákat az 'Így eddz a Stability Boarddal' videónkban, melyet feljebb görgetve megtalálsz.

 

Mentális képességek

Bár nem ez jut elsőre eszünkbe egy egyensúlyozó deszkáról, de a jó koordinációs és egyensúlyérzék nagyon pozitív hatással van a kognitív képességeinkre is: jobb agyműködés, kreatívabb feladatmegoldás, hatékony idegrendszeri fejlődés érhető el általa.

Félelem legyőzése & önbizalom növelése

 

Sajnos a sokakra jellemző mozgásszegény életmódból adódó ‘mozgáskorlátozottság” azt eredményezi, hogy már egyszerűnek mondható hétköznapi helyzetek is félelmet váltanak ki emberekből, hiszen hiányzik az alapvető koordinációs és egyensúlyozó képességük: (mozgólépcsőre való fellépés, jeges úton való sétálás stb. )

 

A Stability Board-ot használva ez a félelem legyőzhető és tapasztalataink alapján egy pozitív az élet többi területére is kiható önbizalom növekedés is elérhető. ( És a fejlődő szemléletmód kialakulásáról még nem is beszéltünk :) 

 

Kinek ajánljuk a használatát?

Lényegében mindenkinek hasznára válna és javítana az életminőségén, ( hiszen jobb egyensúlyérzékkel, koordinációval, reakcióidővel rengeteg akadályt könnyebben vennénk) de kiemelnék néhány célcsoportot.

Hobby- és Élsportolóknak: a fentebb említett képességek fejlesztése érdekében.

Gyerekeknek: Mert a gyerekkor a legszenzitívebb időszak ezen képességek fejlesztése szempontjából. Senki sem szeretné, ha a gyereke ügyetlen, és koordinálatlan mozgású lenne. Emellett a mozgás is megszerethető velük ezzel az eszközzel.

Téli sportokat űzőknek: Síelők, snowboardosok, korcsolyázók: a hó, jég okozta csúszósság és egyenetlenség, valamint a nagy sebességű mozgás okozta, talaj irányából történő kiszámíthatalanságra való felkészülés miatt elsősorban.

Vízi sportokat űzőknek: windszörf,wakeboard, kitesurf, vitorlázók: A víz okozta instabilitás és folyamatos új egyensúlyi helyzetek okozta kihívásokra való felkészülés miatt. 

A legszkeptikusabbaknak :)

Azoknak, akik azt gondolják, hogy nem jó az egyensúlyérzékük és ezen nem is tudnak változtatni ( ami persze nem igaz). Nekik az egyensúly fejlesztés mellett a fejlődő szemléletmód kialakításában is segít. ( amiről szintén feljebb olvashatsz, hogy miért ennyire fontos)

 

Ideg- és izomrendszerünk kortól függetlenül képes a fejlődésre. Természetesen léteznek szenzitív időszakok és fiatal korban van, amit gyorsabban elsajátítunk, de felnőttként, sőt akár szépkorúként sem szabad lemondani a sokoldalúan fejlesztő edzésről. Szerencsére sok pozitív példával szolgálhatunk. :)

Fejleszd a gyenge pontjaidat!

A konditerembe járók 95%-a tudod mire edz a legkevesebbet? 

Pont arra, amire a leginkább kellene! A saját gyenge pontjaira!

Mert azzal nem akar szembesülni. Nem akara tudatosítani, hogy valamiben nem jó, hiszen az rossz az egónak.

 

Ezért vannak “elfeledett” testrészek, és ezért vannak elfeledett képességek, mint például az egyensúly. 

Miközben más izmokon, vagy épp képességeken óriási hangsúly van.

Reméljük egyszer ők is megértik, hogy önmagában mit sem ér egy -egy nagy izom, és önmagában mit sem ér a nagy erő egy bizonyos mozdulatban. :)

 
 

Mennyire más lenne az életünk ha valós, vagy képzelt félelmeink nem árnyékolnák be mindennapjainkat, döntéseinket!

Mennyivel aktívabb, sportosabb, egészségesebb lehetne sokak élete, ha a testükre nem ‘börtönként’ hanem a lehetőségek tárházaként tekintenének mozgás szempontból.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a képességeink széles spektrumát fejlesszük!

Fontos, de nem elég csak erőt, állóképességet fejleszteni!

Kell mellé az egyensúly, koordináció, reakció fejlesztése is. 

GYŐZD LE A FÉLELMEDET EGY SZABADABB ÉLETÉRT! 

A Stability Board segít, hogy szabadabban mozoghass, hiszen tested jobban meg fogja tudni oldani a várt és váratlan mozgásból adódó kihívásokat.

Sokan meg vannak bizonyosodva róla, hogy egyensúlyuk nem fejleszthető. Ezt a tévhitet napi szinten látjuk megdőlni a boardjainkat használóknál. Nem kell attól tartanod, hogy neked nem fog menni, vagy leesel róla, hiszen  segítünk a kezdő lépésektől kezdve - szinte fogjuk a kezed ;) (használati utasítással és online tartalmakkal, melyek közül a Kezdő lépések videónkat feljebb meg is találod.)

Hogyan készülnek a boardjaink?

Magyar brandként fontosnak tartjuk, hogy az egyensúlyozó deszkáink idehaza készüljenek magyar alapanyagokból, magyar asztalosok keze által. 

 

B. Dániel és N. László mesteremberek készítik deszkáinkat Veszprém közelében lévő műhelyükben. Dani gördeszkás körökben Európa-szerte ismert, hiszen a legnagyobb neveknek készít egyedi deszkákat. Ezért is esett rájuk a választásunk.

A grafikai tervezésben Sándor Róberttel (Sakáldesign) dolgoznuk együtt, aki mind a felületi design, mind a formatervezésben segít megvalósítani és látható formába önteni elképzeléseinket.

 

2021 Stability Workout® Minden jog fenntartva!

design: mentastudio.hu