MI A STABILITY WORKOUT?

A Stability Workout® egy teljesen egyedülálló, 100%-ban magyar brand. 
Edzés és aktív, sportos életmód.

ÉLETTEL TELI EDZÉS! 

 
 

Edzés, mely megteremti az alapokat a

Sportos, aktív mindennapi élethez. (Lifetime Athlete)


Életünket a minket ért ingerek és a rájuk adott válaszaink határozzák meg.

Ezen ingerektől és reakciónktól függ, hogy

-mennyi és milyen minőségű élmény ér minket;

-milyen mértékben, és milyen irányban fejlődünk, mihez adaptálódunk.


Életed során összegyűjtött élményeid, és folyamatos fejlődésed  „eredménye” vagy valójában Te magad :)

 

Nem mindegy, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtesz és milyen irányba fejlődsz!

A Stability Workout programja ezért lett úgy összeállítva, hogy a fejlődés folyamatos és sokrétű, az edzés fejlesztő és élményekkel teli; életed pedig aktív, sportos élményekkel teli lehessen!

 

Így lehet Belőled is Lifetime Athlete: 

 

Sportos, aktív életet élő egyén, akinek képességei lehetővé teszik, hogy teljesítménye folyamatosan javuljon, bátran próbáljon ki különböző sportágakat, új mozgásokon keresztüli kihívásokat - azokban gyorsan fejlődjön és élvezze az utat.

 

Rendszeresen adj új ingert elmédnek és Testednek egyaránt!

 

KIALAKULÁSA

Széles sport tapasztalattal rendelkezve a  fitnesz világában dolgozva ellentmondásokba ütköztem több szakmai területen is. 

Mozgás, pedagógia és élmény terén is korlátok közé van szorítva az edzeni vágyó:

 

  • A mozgás szabadságfokának túlzott leszűkítése

  • Elavult pedagógiai módszerek a mozgástanítás terén

  • Élmény-központúság hiánya

( a sportágak és hétköznapi mozgásmintákhoz képest)

Úgy döntöttem, hogy ezeken változtatok!

Két kulcs gondolat mindig a szemem előtt lebegett:

  • legyen az edzés kellően fejlesztő

  • és egyben élményekkel teli.

A SW születése annak köszönhető, hogy

 

  • Utat mertem engedni a kíváncsi és kreatív természetemnek, mindamellett, hogy olyan neves iskolák, képzések vezetőitől tanulhattam, akiktől itthon más nem. 

  • A hazai és külföldi egyetemi tanulmányokat és tanfolyamokat végeztem el.

  • Sportágak széles tárházát ismertem meg és gyakoroltam; folyamatosan új sportágakat próbáltam ki, edzői tapasztalatokat szereztem.

 

Mindez jó táptalajul szolgált, hogy létre tudjam hozni a Stability Workout-ot: Edzést és Életstílust!

GAÁL ATTILA BEMUTATKOZÁSA

SZAKMAI ALAP

Stability Workout brand létrehozója

Magyarországi Vezető Edzője 2 világszinten TOP 10-ben lévő oktatási módszernek: 

UltimateinstabilityⓇ

TRXⓇ

 

Testnevelési Egyetem MSc Rekreáció

Személyi edző

Sportedző: Önvédelmi Oktató, Úszás

Sok hazai és nemzetközi tanfolyam           

Erőnléti edző: Szörf Szövetség   

 

„Mentoraim”:

Paul Venner ( Aquabag-ek feltalálója), David Weck ( Bosu feltalálója)

GYAKORLATI ALAP, SPORT MÚLT

Gyerekként:

Kajak, kosárlabda, tenisz, paintball, football;

továbbá küzdősportok: box, önvédelem, aikido, karate

 

Egyetemistaként, felnőttként:

Hullámszörf (több hónap Spanyol ország., Bali), snowboard, síelés wakeboard, sziklamászás, torna

Ejtőernyő, siklóernyőzés - alap szint (önálló repülés)

Testnevelési Egyetem Rekreáció szak: rengeteg sportág elméleti & gyakorlati megismerése

Terepfutás, futás: félmaraton (1:35), Maraton (3:36)

 

Fitnesz termi tapasztalatok:

Több, mint 15 év fitnesz termi jártasság, melyben nyitottságom, kíváncsiságom miatt nagyon sok különböző irányzatot kipróbáltam. Utazásaim során jópár “helyi” edzésre is beálltam.

 

A széles rálátás a sportágakra és a fitneszre az, ami lehetővé tette, hogy egy átfogó programot tudjak kidolgozni; a gyakorlatok, és programok összeállításánál túl lássak a fitnesz világán, és a ténylegesen életszerű,a sportágok adta kihívásokra tudjak megfelelő választ adni.

MOTIVÁCIÓS ALAP

Szerencsésnek mondhatom magam, mert merek újat kreálni a mozgás terén. Ahhoz, hogy az ember ne ragadjon bele a fitneszben gyakran tapasztalható szűkös mozgásrepertoár alkalmazásába, kell a sportokra és az emberi mozgatórendszerre való átfogó, széleskörű rálátás. 

 

A kreativitás és a kíváncsiság a két-fejlődés szempontjából- legfontosabb emberi tulajdonságunk, melyek természetesen vannak meg bennünk születésünktől fogva. Ezek a tulajdonságok hatalmas potenciállal bírnak (elég csak megnézni a kisgyermekeket), ám sajnos felnőtt korra sokaknál háttérbe szorulnak.

 

Én tudatosan is törekszem rá, hogy mindez ne vesszen el belőlem, és a Stability Workouttal mindenkit erre bíztatok: Maradjunk kellően kíváncsiak, mert az a tanulás, fejlődés egyik alapjai, és merjünk újat kreálni, mert abból tanulunk. Vagy kitalálunk valamit, ami jó, vagy rájövünk arra, hogy nem jó: mindenképpen többé válunk általa.

 

MIÉRT TÖBB, MINT EGY „ÁTLAGOS EDZÉS”?

FUN & FLOW
élmény

...edzés közben is! Merthogy azt tapasztaltuk, hogy míg saját sportáguk közben sokan átélik ezeket a pozitív élményeket, a teremben már annál kevesebben.

A váratlan helyzetek, a változatos kihívások, a különböző eszközök és módszerek mind-mind ezt az élményt segítik elő, fejlesztő hatásuk mellett. Fenntartják a természetes belső motivációt, amivel sokkal hatékonyabb a tanulás.

KOMPLEX
képességfejlesztés

Komplex egészként tekintünk az emberre. Egy ilyen összetett bio‘szerkezetet’ leegyszerűsített modellekkel nem igazán lehet jól fejleszteni ( például kizárólag izolált, egysíkú, izomorientált, csak erő-fókuszú módszerekkel). Az edzések során mi épp ezért törekszünk a sokoldalúságra, és a komplexitásra.

MOZGÁSI INTELLIGENCIA
fejlesztés

Az edzés egyben Intelligencia fejlesztés is kell, hogy legyen: mozgási intelligencia fejlesztés. Ez segíthet abban, hogy az életünk során minket érő különböző helyzetekben komplex mozgatórendszerünk a lehető legjobb megoldást szolgáltassa számunkra. Ahogy a többi intelligencia (logikai, nyelvi, stb.) terület, úgy a mozgási intelligencia is sokoldalú kihívások /megoldandó feladatok által fejlődik. A Stability Workout-ban ezekből sincs hiány!

Életszerű- és sporthelyzetekre
való felkészítés

„Miért mozgunk olyan fixen, kiszámíthatóan edzés közben - állandó gyakorlatokkal, állandó ismétlés- és szériaszámokkal, amikor az életszerű helyzetek alapvetően hirtelen, váratlanul és kiszámíthatatlanul történnek.” Ez a gondolat nem csak az Ultimateinstabilty koncepciójának alapját adja, de az én egyik vezérmondatámmá is vált.

 

RÓLUNK MONDTÁK

Esésnél mintha „lelassulna az idő” és több lehetőségem van jól lereagálni az adott helyzetet.

(Szirtes Hajnalka)

Mindennapi élethelyzetekben is bátrabban mozgok.

(Kiss Miklós)

A tavalyi snowboard szezonhoz képest azt vettem észre, hogy sokkal nagyobb sebességgel tudok biztonságosan haladni.

(Horváth Huba)

 

PARTNEREK

ultimateinstability_logo.png
Copy of HWA-verti-HU_1080p-300dpi.png
FM_logo2.png

További partnereink:

ELTE: FitNight, Erasmus Sportnap Családi Mozgásfesztivál ( Magyar Szabadidősport Szövetség)  Szilver Táncsport Egyesület  Angel Dance Táncstudió  Fitt az Ősz Sportnap  Olimpia Éjszakája Sportfesztivál  Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap Venice Beach Wakeboard pálya  Céges sportnapok, rendezvények: OTP, MKK, K&H, Wavemaker Hungary Média Ügynökség, Hotel Danubius Health Spa Resort Margitsziget)

 

MEGJELENÉSEK

fem3.png
runnersworld2.png
m4-sport.png
 

GYAKORI KÉRDÉSEK

EDZÉSEK

Kinek ajánlott? Van, akinek nem ajánlott?


Tulajdonképpen mindenkinek ajánljuk. A program életkortól függetlenül a képességek széles tárházát fejleszti, így mindenkire fejlesztően hat. Hatását pedig relatíve hamar lehet érezni, mert pl. a koordináció, egyensúly gyorsan fejleszthető. A csoportos óra tökéletes választás lehet, ha szeretsz közösségben sportolni, másokkal együtt feszegetni a határaidat, és építeni a sportos barátságokat. Egyéni igények (pl.: időpont, specifikus fejlesztés, stb.) esetén azonban a személyi edzést szoktuk javasolni.
Teljesen kezdőként is csatlakozhatok?


Igen. Végzett oktatóink fel vannak rá készülve, hogy kezdők és haladók együtt edzenek, és mindenki neki megfelelő nehézségű gyakorlatot kapjon.
Sérülésveszélyes?


Jól felépített programmal a sérülés rizikója szinte 0, semmiképp nem nagyobb, mint bármely más fitnesz termi edzéstípusé. Nyilván, mint bármely eszközt, ha nem jól, saját képességi szintjének megfelelően használ valaki akkor abból lehetnek problémák.
Mindenki számára megtanulható?


Igen! Ideg és izomrendszerünk kortól függetlenül képes a fejlődésre. Természetesen léteznek szenzitív időszakok és fiatal korban van, amit gyorsabban elsajátítunk, de felnőttként, sőt akár szépkorúként sem szabad lemondani a sokoldalúan fejlesztő edzésről. Szerencsére sok pozitív példával szolgálhatunk. :)
Hozzásegít saját sportágamban való fejlődéshez?


Igen. Minden sportágnak van egy bizonyos mértékben egysíkú terhelése, túlterhel bizonyos izmokat, képességeket és alul terhel másokat. A Stability Workout komplexen fedi le a képességeket. Erősíti a gyenge pontokat. Illetve, ha kifejezetten sportágadban való fejlődés miatt jössz személyi edzésre, akkor specifius gyakorlatokkal a sportágadhoz szükséges képességeket még jobban megerősítjük.
Hol vannak az edzések?


Az Edzések menüpont alatt láthatod a helyszíneket.
Mennyibe kerül egy edzés?


Az Edzések menüpont alatt láthatod hol vannak edzések. A fitnesz termek szabják meg a belépő árakat, amiket itt megtalálsz.
Milyen felszerelést vigyek magammal?


Sportruházat és cipő. ( de van, ahol mezítláb zajlik az edzés)
Személyi edzés érdekel. Hol érdeklődjek?


Az Edzések menüpont alatt láthatod edzőinket elérhetőségeikkel együtt.

ÉLSPORT

Élsportoló vagyok. Szeretnék még jobban teljesíteni. Tud ebben segíteni az SW?


Igen. Komplexitásából adódóan sokoldalúan fejleszt, mindig új idegrendszeri kihívással szolgál. Csoportos óra keretein belül is nagyon hasznos tud lenni - hobby sportolóként szuper kiegészítés. Élsportolóként a személyi edzést ajánljuk: Gyenge pontjaidat Rád szabva lehet korrigálni, és sportágspecifikus gyakorlatokkal speciálisan tudjuk erődet, állóképességedet, sportági mintáidat javítani.

ESZKÖZ VÁSÁRLÁS

Hol vehetem meg az eszközöket?


Webshop-unkra kattintva tudsz tőlünk eszközt vásárolni. Stability Board-ot (hengerrel együtt) és a vizes változó ellenállásokat biztosító Ultimateinstability termékeket veheted meg tőlünk.
Hol használhatóak az eszközök?


Szinte bárhol. Az Aquabagek is teremben, szabadban, otthon is és a Stability Board is. A boardot érdemes egyenletes, nem csúszós talajon használni.
Otthon is edzhetek az eszközökkel?


Otthoni használatra is nagyon jó megoldás, legyen szó akár a Stability Boardról, akár az Aqaubagről. Az egész család számára élvezetes fejlődést biztosít akár önmagában, akár otthoni kis edzőterem eszközeként.
Hány éves kortól ajánlott?


Már akár 2-3 éves kortól szülői feügyelettel nagyon élvezetes módja a Stability Board az egyensúlyérzék fejlesztésének. Mint csoportos óra Stability Kids formájában néhány helyen már elérhető óvodás kórtól.
Mennyibe kerül?


A Webshop találod az árainkat.

OKTATÁS

Milyen időközönként tartotok képzést?


Kb 3-4 havonta van a 2 napos Stability Workout Instruktor képzés. Részleteket az Oktatás menüpont alatt és Facebook-onkont is megtaláljátok az aktuális eseménynél.
Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy részt vegyek a tanfolyamon?


Képzésünket edzőknek, erőnléti edzőknek, sportági oktatóknak, gyógytornászoknak ajánljuk elsősorban. Anatómiai, élettani ismeretek nélkül az elméleti és gyakorlati részek is nehezebben érthetőek meg.

PROGRAMOK

Szervezünk egy rendezvényt/céges napot/ sportnapot/fesztivált. Programként eszünkbe jutottatok. Hogyan képzeljünk el egy Stability Workout programot?


Igény szerint egészen laza, szórakoztató, ügyességi állomástól kezdve, intenzív csoportos órán át, csapatépítő kihívásokig mindenre van kreatív megoldásunk. Legyen szó akár kis csapatról, akár nagy fesztiváli programról, az SW kiváló választás lehet.